Ai o afacere cu o anumita tipologie de clienti, te intrebi de ce nu iti creste si esti putin nedumerit. Facand o analiza mai amanuntita si destul de simpla totodata, iti vei da sema singur de ce anume nu iti creste afacerea.

       Ia-ti o coala alba de hartie A4 si ceva de scris. Ai 7 pasi simplii de facut, prezentati mai jos. Raspunde la ei pe hartie, relaxat si increzator, fara sa mai analizezi foarte mult situatia. Solutia care iti vine in minte la primul impuls trebuie trecuta imediat pe hartie.

Nu te gandi prea mult ci pur si simplu incepe acum:

1.   Fa-ti o lista cu cei mai importanti clienti ai tai in numar de 10, mai bine spus un Top 10.
2.   Ordoneaza-i dupa beneficile care consideri tu ca ti le aduc, incepand de la cel mai bun care ocupa locul 1 (ex. Vanzari Mari, Recomandari etc.)
3.   Gandeste-te la 3 lucruri de baza care ti le ofera ei in mod special (ex. bani, satisfactie etc.)
4.   Ce fel de tipologie de clienti sunt ei ? Caracterizeaza-i intr-un cuvant (ex. Minunat, Corect etc.)
5.   Iti sunt clienti fideli 100% ? Atunci cand au nevoie de ceva in domeniul in care activezi tu, apeleaza doar la tine sau se mai consulta si cu altcineva ?
6.   Se contrazic cu tine sau aveti aceasi viziune ?
7.   Daca acesti clienti ti-ar fi prieteni zi de zi, ti-ar place sa fii in preajma lor ?

       Dupa ce ai pus pe foaie toate cele 7 puncte, citeste-le cu voce tare. Vezi cum suna… iti place ? De ai cel putin 3 puncte din cele 7 la care ai raspuns si nu iti plac, trebuie sa iei masuri rapid si sa fie un semnal de alarma pentru tine. Acesti 10 clienti de top ai tai, defapt iti modeleaza afacerea, ti-o coloreaza. Exact cum sunt ei la fel este si afacerea ta. Iti place cum sunt ei ? Daca nu, incepe sa scapi de ei cat mai repede.

       Dupa ce ai renuntat la ei, vei vedea ca un client eliminat va fi automat inlocuit in timp util (maxim 3 luni) de un client MULT MAI BENEFIC care iti creaza automat o CRESTERE MAJORA. Pentru ca s-a intamplat aceasta CRESTERE MAJORA e simplu: AFACEREA TA CRESTE ! 🙂
 

Ti-a Placut ?  Pentru alte solutii asemanatoare, contacteaza ACUM:   Echipa – GICOR Business Solutions  🙂